Meny Lukk

20 % oppside i Apple aksjen

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3262
  TechTrader
  Deltaker

  appl apple aksjen kursmål anbefaling forum tekniske analyser

  Apple aksjen har korrigert ned fra den tidligere toppen rundt $135 som ble satt i begynnelsen av september. Siden den gang har det blitt dannet både høyere bunner og lavere topper, noe som har gitt oss en symmetrisk triangelformasjon. Triangelformasjon er ikke en fortsettende formasjon som styrker sannsynligheten for at aksjen skal fortsette i samme retning som underliggende trend. Dette er en formasjon hvor vi trenger et etablert brudd før vi kan si noe om hvilken retning kursen skal fortsette i. Med andre ord kan det være både en oppside og en nedside på litt over 20 % for AAPL i det korte bildet.

  Aksjekursen for Apple er nå helt nede ved støtten i den symmetriske triangelformasjonen, og siden vi har kommet så langt ut i formasjonen er motstanden også veldig nær aksjekursen. Det gjør at det ser ganske åpent ut hvilken retning kursen skal ta.

  Likevel er det en del som tyder på at Apple aksjen skal stige fremover.

  Aksjekursen har siden månedsskiftet februar/mars beveget seg i en stigende regresjonstrend. I store deler av denne perioden har kursen beveget seg under gjennomsnittlinjen og dermed vært i oversolgt terreng. Flere ganger har gjennomsnittslinjen blitt testet, både som motstand og støtte. At kursen nå ligger nær og tester gulvet i den stigende regresjonstrenden kan tyde på at vi får et løft.

  I det lengre bildet ser vi også at 7- og 25-dagerssnittene har vært viktige. 7-dagerssnittet har vært en viktig støtte for aksjekursen, og sammen med 25-dagerssnittet har vi fått kjøps- og salgssignaler uten mange falske signaler. I begynnelsen av november var 7-dagerssnittet under 25-dagerssnittet i en kort periode, før den brøt opp og ga et kjøpssignal.

  Siden begynnelsen av den stigende regresjonstrenden har Relative Strength Index satt nye og høyere bunner. Dette er et tegn på at aksjen har en bra styrke i trenden. RSI har nylig testet støtten og reagert opp, noe som kan tolkes som et kjøpssignal.

  Summa summarum ser det ut til at det er oppgang som er mest sannsynlig for Apple aksjen. Får vi et brudd på motstanden i triangelformasjonen kan aksjen skyte fart mot taket i den stigende trendkanalen.

  #3732
  TechTrader
  Deltaker

  apple elbil kursmål teknisk analyse aapl

  Apple aksjen brøt ut på oppsiden av triangelformasjonen, og det signaliserte at videre kursstigning kunne forventes. Triangelformasjonen gav et kursmål for AAPL aksjen på oversiden av $140. Dette er i ferd med å bli tatt ut. Aksjekursen for Apple har også beveget seg over i den overkjøpte halvdelen av regresjonstrenden. Dette er ikke det eneste faresignalet vi har. Volumet har fortsatt å svekke seg. ADX – Average Directional Index er også under 25 poeng, noe som viser at trenden er svak. Akkurat dette ser ut til å bedres etter at ADX ser ut til å ha flatet ut, og igjen stiger.

  På kort sikt skal nok potensialet fra triangelformasjonen tas ut, og som nevnt gir det et kursmål på oversiden av $140. Det er heller ikke umulig at taket i regresjonstrenden skal testes. Men, det lave volumet kan være et faresignal. ADX viser også at trenden aksjen er inne i, ikke er veldig sterk. Det kan med andre ord være smart å være på ballen for å sikre gevinster og eventuelt selge ut på stop/loss.

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.