Meny Lukk

Aptiv PLC – beste eksponering mot elbiler

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3531
  TechTrader
  Deltaker

  aptiv plc aksjen aksje elbil tekniske analyser kursmål batteri batterier bilbatteri

  Elbil aksjer som NIO, BYD og Tesla er virkelig populære. Kursene har gått i taket, og det samme kan vi si om multiplene. NIO handles med en P/E på -45, BYD Co på 235, mens Tesla omsettes på astronomiske 1219. Til sammenligning har Volkswagen en P/E på 19, Toyota 15 og GM 18. Altså kreves det en utrolig vekst i salg fra NIO, BYD og Tesla for å forsvare prisingen.

  At det skal være sterk vekst i salg av elbiler er forventet. For eksempel forventer Morgan Stanley at salget skal øke med 50 % i 2021. Videre forventer de at 31 % av bilsalget skal være elbiler i 2030.

  Innledningsvis nevnte vi NIO, BYD og Tesla, og at disse har priset inn høy fremtidig vekst. Dette gjør at den potensielle oppsiden for disse aksjene er sterkt begrenset. Det samme gjelder nok også for VOW, Toyota og GM. Disse vil nok også merke økt etterspørsel etter elbiler, men for disse vil dette gå på bekostning av tradisjonelle biler med forbrenningsmotor.

  Så hva kan være et godt bet på økt salg av elbiler?

  Aptiv PLC er et selskap som lager batterier til elbiler. Aptiv aksjen trader i dag rundt $122, med en Price/Earnings på moderate 18. Ser vi på 2019, altså før Covid-19, tradet aksjen med en P/E på oversiden av 20. Selskapet har en svært spennende kundeliste som omfatter bilprodusenter som Volkswagen, GM, Fiat og Hyundai. Altså er det veldig tenkelig at Aptiv kan få stor økning i etterspørselen fremover når de store bilprodusentene virkelig begynner å satse på elbiler.

  Fremtidsutsiktene er altså lovende for Aptiv, aksjen er heller ikke fryktelig høyt priset når vi ser på P/E. På kort sikt ser det derimot litt mørkere ut. Men, for oss som nettopp har oppdaget selskapet kan dette gi en veldig fin sjanse til å få en fin inngang i Aptiv aksjen.

  Aksjekursen trader nå helt i taket av en stigende regresjonstrend som strekker seg tilbake til mars. Her kan vi forvente at kursen skal teste støtten i gjennomsnittslinjen, og kanskje også gulvet i trendkanalen. Det har også blitt dannet en bear divergens mellom aksjekursen og RSI, noe som tyder på at vi kan få et fall i kursen. MACD har også gitt et salgssignal ved at det korte gjennomsnittet har brutt ned gjennom det lange gjennomsnittet. På kort sikt betyr dette at vi kan sette et kursmål rett på oversiden av $100. På lengre sikt er det derimot en potensielt veldig stor oppside i Aptiv aksjen.

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.