Meny Lukk

Årets største doble bunn i FILL?

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3912
  TechTrader
  Deltaker

  iShares MSCI Global Energy Producers ETF FILL olje etf børsnotert fond utbytte teknisk analyse kursmål anbefaling

  Goldman Sachs har et kursmål på €65 fatet innen juli i år skriver Finansavisen. Bjarne Schieldrop i SEB støtter langt på vei dette synet og underbygger det med at vi kan få en rekyl i oljeprisen når befolkingen over 65 år er vaksinerte og samfunnet kan åpne opp igjen. Det er ventet at dette kan skje i løpet av første kvartal. Kombineres dette sammen med kutt fra OPEC+ og en skiferoljeproduksjon som henger etter i USA kan dette samlet gi et rally i oljeprisen.

  Jeg synes at vi heller ikke skal glemme at oljeaksjer er langt fra de mest populære aksjene som handles på børs for tiden. Akkurat det er nødvendigvis ikke noe negativt. Dette kan være en grunn til at oljeaksjene er priset forholdsvis billig. Får vi et løft i oljeprisen kan dette sette fokus på oljeaksjene igjen.

  iShares MSCI Global Energy Producers ETF er et børsnotert fond som pt er investert i rundt 190 av de største produsentene av olje og gass, i tillegg til andre energikilder. FILL ETF handles i dag med en Price/Earnings på 12,31. Price/Book er 0,99.

  Ser vi på hva et par av selskapene har tradet på Price/Book historisk er 0,99 veldig lavt. Exxon Mobil Corporation tradet på rundt 1,60 i 2019 når oljekursen var rundt $65, idag er P/B 1,13 for Exxon. Dette er det største selskapet FILL er investert i. Går vi til neste selskap har vi Chevron Corporation som handles på 1,32, i 2019 tradet den rundt 1,50. Total som er det tredje største selskap handles med P/B på 1,12 i dag, mens det var rundt 1,2 i 2019.

  FILL er også en ETF som utbetaler utbytte hvert halvår. I 2020 hadde FILL en utbytteyield på ca 3,7 %.

  Teknisk ser det ut til at oljeaksjene har bunnet ut. Siden begynnelsen av 2020 har kursen satt to bunner, og disse danner en dobbel bunn som signaliserer en potensielt kursmål på drøye $21. Den siste bunnen er også satt på et høyere nivå, og den samme tendensen kan vi se i RSI chartet.

  Nå kan de selvsagt ta litt tid før potensialet fra den doble bunnen blir tatt ut. Men, får vi et rally i oljekursen skal dette kursmålet være innenfor rekkevidde.

  #3918
  TechTrader
  Deltaker

  FILL olje etf børsnoterte fond kort sikt analyser anbefalinger

  På kort sikt ser FILL også lovende ut, om enn litt overkjøpt. Siden slutten av oktober i fjor har det børsnoterte fondet dannet en stigende trendkanal, og taket i denne har blitt testet tidligere. Men, det som ser ut som det viktigste i denne trenden er gjennomsnittslinjen. Denne har blitt testet som både støtte og motstand. Kursen gikk også gjennom denne i går på godt volum. Får vi samme utvikling som når dette skjedde sist vil kursen på FILL raskt kunne gå mot $16.

  MACD har gitt et kjøpssignal, og ser vi på RSI er tendensen positiv med høyere bunner. Noe som derimot kan skape litt problemer for oppgang i det helt korte bildet er at kursen nå er rett under motstanden ved $14,75 fra den doble bunnen. Det vil kunne ta litt tid å få et etablert brudd på denne, men når det skjer kan det gi et kraftig løft i kursen. Den doble bunnen gir som nevnt i forrige analyse et potensiale opp mot $21.

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.