Meny Lukk

Divergens i SalMar chartet

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3496
  TechTrader
  Deltaker

  salmar aksjen kursmål tekniske analyser teknisk analyse forum anbefalinger

  I slutten av mars bunnet SalMar kursen ut på 321 kr og har i ettertid dannet en stigende regresjonstrend. Aksjekursen tester nå gulvet i denne. Tidligere har taket i trendkanalen vært testet flere ganger. Gulvet har ikke vært testet tidligere, men SalMar kursen har vært i oversolgt terreng tidligere. Gjennomsnittslinjen har også blitt testet flere ganger fra både oversiden og undersiden. I løpet av perioden aksjen har trendet har gjennomsnittet på 15 dager også vært et viktig nivå.

  I begynnelsen av oktober dannet SalMar aksjen en høy på 543 kr. Her ble taket i trendkanalen testet, og aksjen falt relativt raskt ned i den oversolgte delen av trenden. I midten av november fikk aksjen et nytt løft som sendte den opp i taket, og her toppet kursen ut på 557 kr. At kursen setter nye topper er normalt ikke negativt, men ser vi på den samtidige utviklingen i RSI får vi frem at denne tekniske indikatoren dannet lavere topper. Vi har dermed fått en bear divergens som kan signalisere at aksjen kan falle.

  Når vi først er innom indikatorer må vi også ta med MACD. I slutten av november krysset det korte gjennomsnittet ned under det lange gjennomsnittet, noe som er et salgssignal. Vi ser nå at gjennomsnittene flater ut og nærmer seg hverandre.

  I det hele ser det ganske bear ut for SalMar aksjen, men det er også en bonus i chartet. Siden midten av november har kursen beveget seg nede ved gulvet i trendkanalen. Det har blitt satt en bunn, og aksjen er nå nede ved gulvet igjen. Dette kan danne enten en rektangelformasjon eller en dobbel bunn. Vi tror at det er sannsynlig at aksjekursen skal teste det viktige 500 kr nivået, dette vil kunne få det korte gjennomsnittet til å bryte opp over det lange gjennomsnittet i MACD og gi oss et kjøpssignal. Dette kan da bety at vi får en dobbel bunn som da vil signalisere at kursen skal stige fremover. Med litt oppgang vil RSI også kunne bryte opp av motstanden og dermed avkrefte divergensen. Skjer dette er det sannsynlig at vi skal teste taket i trendkanalen, noe som gir et SalMar kursmål på rundt 570 kr.

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.