Meny Lukk

Dobbel bunn og kileformasjon i Telenor chartet

Viser 5 innlegg - 1 til 5 (av totalt 5)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3785
  TechTrader
  Deltaker

  telenor aksjer teknisk analyse kursmål aksjeforum 2021

  Med en P/E på 20,88 trader Telenor aksjen på et nivå vi må tilbake til 2018 for å finne. Siden Corona sendte børsene ned i mars 2020 har Telenor aksjen beveget seg sidelengs. Dette er ganske merkelig, for dette blir sett på som en defensiv aksje. Det er også en aksje som har en utbytte yield på ca 5,5 %. Altså kan dette være en grei investering kun for utbyttets skyld.

  Men, ser vi tekniske på det kan det se ut til at ting skal begynne å skje. Siden nevnte bunn i mars 2020 har aksjen dannet en rektangelformasjon eller trading range. Innenfor denne har gulv, tak og gjennomsnittslinjen blitt testet flere ganger. 7-dagerssnittet har også gitt støtte og motstand for kursen. I slutten av denne perioden har det blitt dannet lavere bunner og lavere topper fra oktober hvor kursen hadde et brudd ut av taket i trendkanalen og frem til i dag.

  Det er denne kileformasjonen som er spennende, og som kan gi et løft i kursen. Men, samtidig har det også blitt dannet en dobbel bunn i løpet av de siste par tre ukene. Potensialet fra den doble bunnen er heller lite, men den kan være med på å sette fart i aksjen. Denne bevegelsen skal også være nok til å få et etablert brudd på kileformasjonen. Denne formasjonen har et større potensiale. Denne skal kunne løfte kursen til over 160 kr. Skjer dette har vi fått et brudd på rektangelformasjonen, og denne gir et potensiale eller kursmål på 178 kr for Telenor aksjen.

  Ser vi på indikatorene har RSI satt lavere topper som samsvarer bra med kursutviklingen og toppen i chartet. Her har vi fått et brudd på motstandslinjen, noe som er ganske bullish. Går vi videre til MACD er det korte gjennomsnittet i ferd med å bryte opp gjennom det lange gjennomsnittet, noe som også er et kjøpssignal. Dette skjer også på et nivå hvor aksjekursen tidligere har fått gode løft i kursen.

   

  #3787
  VegardS
  Deltaker

  Takk: Utmerket analyse. Spørsmål, hvordan får jeg frem PE ratio slik du har gjort her? Den eneste jeg finner legger seg som et layer over hovedvinduet

  #3789
  Hans Nielsen
  Nøkkelmester

  Under Financials søker jeg etter Price/Earnings. Den skal legge seg til automatisk slik som i bildet. Mulig du må gjøre noen endringer i Settings.

  #3814
  TechTrader
  Deltaker

  Det legges automatisk til under chartet hos meg. Men det kan se ut som om du bruker mobil @VegardS?

  #3915
  VegardS
  Deltaker

  Bruker app løsning på Ipad Pro. Må sjekke hvordan den vises i Windows

Viser 5 innlegg - 1 til 5 (av totalt 5)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.