Meny Lukk

Hafnia – en skute full av gull?

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3919
  TechTrader
  Deltaker

  hafnia aksjen kursmål anbefalinger tekniske analyser forum

  Shipping har gått til bunns, selv om vi nå ser at enkelte sektorer er på god vei til å hente seg inn. Tankmarkedet henger derimot etter. Det gjelder også for Hafnia Ltd. Dette selskapet er et resultat av sammenslåingen av Hafnia Tankers and BW Tankers. Selskapet eier 86 skip, driver 85, har 9 på timecharter kontrakter og 4 på bareboat kontrakter. I alt 190 skip.

  Ser vi på det underliggende handles aksjen med en Price/Earnings på 2,76. Price/Book som ofte benyttes innenfor shipping er 0,56, noe som betyr at aksjen handles med stor rabatt på det underliggende. Siden selskapet ble notert i november ’19 har det også rukket å utbetale tre utbytter på til sammen 2,52 kr pr aksje.

  Ser vi på det tekniske langsiktig ser det mørkt ut. Aksjen handlet opptil 25,46 første dag på børs, og frem til januar ’20 steg den til ATH på 29,24. Siden har det stort sett gått nedover.

  Det er likevel noen lyspunkter. Det kan se ut som om aksjen bunnet ut i september/oktober ’20. Her ble det satt en ATL. Denne bunnen samsvarer godt med utviklingen vi ser i RSI, som også satt en bunn i denne perioden. Her gav også MACD et kjøpssignal. Siden har det tikket oppover, både for aksjekurs og RSI.

  Siden midten av desember ’20 har prisen konsolidert i det som kan være en rektangelformasjon eller en flaggformasjon. Får vi et brudd ut av denne vil et konservativt kursmål være 17,50 kr. Et noe mer positivt kursmål for Hafnia aksjen er 18,30 kr. I det positive kursmålet er også flaggstangen tatt med i potensialet.

  Ennå har vi ikke fått et brudd på denne formasjonen, men vi ser at RSI reagerer opp fra trendgulvet. Dette kan signalisere at vi kan vente oss et løft i kursen. Dette kan være nok til at MACD gir et kjøpssignal og at vi får et brudd opp fra rektangel/flaggformasjonen. Aksjen har støtte rundt 15 kr, og i tillegg på 25-dagerssnittet som nå er ved 15,10 kr.

  Det er ventet et svakt Q4 fra selskapet, men det er muligheter for at flere store investorer ønsker å posisjonere seg for en gjenåpning av samfunnet som kan gi økt forbruk av olje og destilater. For eksempel venter Goldman Sachs en oljepris på $65, noe som gir en oppside på rundt 16 %, innen juli. At Hafnia aksjen skal sette kurs i samme retning er ikke utenkelig.

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.