Meny Lukk

Innovative Industrial Properties Inc

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3907
  TechTrader
  Deltaker

  Innovative Industrial Properties Inc aksjen reit teknisk analyse forum kursmål anbefaling utbytte

  Innovative Industrial Properties Inc er en REIT, eller Real Estate Investment Trust, og disse er velkjente for å utbetale mye utbytter. Dette gjelder også for IIPR. Siden første utbytte ble utbetalt 28. juni 2017 har investorene mottatt $9,25 i utbytte. Veksten i utbyttene har også vært veldig bra. Første utbytte var på $0,25, mens siste som ble utbetalt 30. desember 2020 var på $1,24. Utbytteyielden har gått fra 1,7 % i 2018 til 3,73 % i 2020.

  I november 2020 eide selskapet rundt 464000 kvadratmeter fordelt på 63 eiendommer som er til utleie på hovedsaklig lange kontrakter. I alt er rundt 99,3 % av dette utleid med kontrakter som i snitt løper i over 15 år. I løpet av Q3 2020 kjøpte selskapet opp ca 42000 nye kvadratmeter. Vekst på dette nivået vil kunne speiles ut utbytteyielden.

  Aksjen trader i dag med en P/E på rundt 60, noe som kan høres veldig høyt ut for et eiendomsselskap som hovedsaklig driver med utleie og lån til utbyggere. Men, det som gjør dette selskapet spesielt er at det kun leier ut eiendom til selskaper som dyrker marihuana til enten medisinsk eller rekreasjonell bruk. Samtidig er dette et selskap som altså vokser raskt. Det samme kan vi si om selskapene som dyrker marihuana. Vi nevnte høy P/E, men sammenlignet med et utvalg av cannabis aksjer ser IIPR ut til å være rimelig priset.

  Rent teknisk ser aksjen lovende ut. Siden november i fjor har aksjen etablert en stigende trend, og kursen har nylig testet gulvet i denne trendkanalen. I perioden, og før dette, har 25-dagerssnittet også vært en viktig støtte for kursen som har blitt testet flere ganger. Det har også skjedd nå.

  MACD viser negativ tendens. Men, ser vi på RSI har det blitt dannet høyere topper som samsvarer godt med den tekniske trenden i aksjekursen. Dette støtter opp synet om at aksjekursen skal fortsette videre oppgang innenfor trenden. På kort sikt er det gode muligheter for at aksjekursen skal teste taket i trendkanalen. Det gir et kursmål på rundt $215. På lengre sikt kan det være en langt høyere oppside, og på veien kan det samles inn mye utbytter.

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.