Meny Lukk

Kileformasjon i Yara chartet

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3536
  TechTrader
  Deltaker

  Kileformasjon i Yara chartet utbytte analyser aksjer kursmål

  I år har Yara utbetalt to utbytter på henholdsvis 15 kr og 18 kr. Blant analytikerne er det ventet at de skal kunne betale ut rundt 30 kr årlig. Det gir en utbytte yield på 8,4 % om vi legger dagens kurs til grunn. Akkurat dette kan vær motivasjon til å kjøpe aksjen og motta utbytter på lang sikt. De fleste kursmålene ligger også på oversiden av 400 kr, så det skal også være oppside i kursen på lengre sikt.

  På kort sikt ser det også ut til at det kan være en grei oppside. Siden mars har aksjekursen dannet en stigende regresjonstrend. Kursen har testet både tak og gulv i denne, og gjennomsnittslinjen har fungert som både støtte og motstand. I dag ligger aksjekursen i den nedre halvdel av regresjonstrenden, noe som signaliserer at den er oversolgt.

  Siden november har kursen dannet fallende støtte- og motstandsnivå som peker mot et felles punkt, altså har vi fått en bull kileformasjon i chartet. Potensialet for denne formasjonen er gitt ved den største avstanden mellom støtte og motstand. Det skulle tilsi at vi kan sette et kursmål for Yara aksjen på oversiden av 375 kr.

  Vi har ennå ikke fått noe brudd opp av kileformasjonen, men det kan komme raskt. MACD har krysset ned under 0-linjen, men her ser vi at det korte gjennomsnittet peker oppover. Samtidig ser vi at vi er i ferd med å få et golden cross hvor det korte gjennomsnittet på 7 dager er i ferd med å bryte opp gjennom det lengre gjennomsnittet på 11 dager. En måte å trade denne på, kan være å kjøpe aksjen når vi får kjøpssignal fra MACD eller gjennomsnittene i chartet, og eventuelt selge ut når vi får et death cross på gjennomsnittene. Kileformasjonen signaliserer en oppside på nesten 5 %, men kursen kan nok gå mer.

  #3730
  TechTrader
  Deltaker

  Yara aksjen kursmål tekniske analyser aksjeforum

  Yara aksjen har gitt et etablert brudd på kileformasjonen, og tidligere har det vært to falske brudd på nedsiden som har dannet to bunner. De to bunnene er sterke vendeformasjoner som indikerer at aksjekursen skal stige fremover. Kurspotensialet fra kileformasjonen er opptil ca 375 kr som nevnt i forrige analyse. Doble bunner har et kurspotensiale som tilsvarer den største avstanden fra støtten mellom bunnene og motstanden i toppen av bunnen. Det gir et potensiale til ca 360 kr, noe som allerede er tatt ut, men her er det viktig å huske på at doble bunner ofte gir langt større kursutslag.

  MACD har nylig gitt et kjøpssignal. Det korte gjennomsnittet har gått over det lange gjennomsnittet. Vi har også fått to bullsignal fra Parabolic SAR, og disse kan brukes som trailing stop/loss. Slik jeg ser det, kan det være smart å ikke ta disse i bruk for tidlig. Kursmål for Yara aksjen ut fra kileformasjonen er 375 kr, utfra tidligere bevegelser innenfor trenden bør det også være rom for at kursen skal opp mot øvre halvdel av overkjøpte halvdelen av trendkanalen. Da er kursen rundt 385 kr hvor kursen også toppet ut sist i midten av november.

  #4343
  TechTrader
  Deltaker

  yara aksjen salgsanbefaling kort sikt trading kursmål tekniske analyser

  Potensialet fra kileformasjonen er tatt ut, men det er i ferd med å bli dannet en ny kileformasjonen. Denne gangen er den bear. Altså kan vi få et signal om at kursen til Yara International skal falle i tiden fremover. Siden begynnelsen av året har stigningstakten til Yara aksjen avtatt, selv om det har blitt dannet høyere topper og høyere bunner. Men, avstanden mellom disse har blitt mindre. Kursen beveger seg nå rundt 400 kr som er en viktig psykologisk støtte, og kursen har ikke vært over dette nivået siden september 2019.

  Ser vi på aksjekursen og den tekniske indikatoren RSI har toppen dannet en negativ divergens. Dette åpner også opp for at vi kan vente et fall i kursen i tiden fremover. Videre ser vi at MACD er på et nivå hvor vi tidligere har fått kursnedgang.

  Får vi et brudd på kileformasjonen angir det at kursen skal kunne falle ned til ca 365 kr, noe som er et kortsiktig kursmål om en velger shorting. 365 kr er også under gjennomsnittslinjen i den stigende trendkanalen, noe som åpner opp for videre nedgang til gulvet i trenden. Skal vi ned dit snakker vi om et kursmål på 340 kr.

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.