- Dette emnet har 0 svar, 1 deltaker, og ble sist oppdatert 2 år, 4 måneder siden av
TechTrader.
- ForfatterInnlegg
- januar 14, 2021 klokken 2:33 pm #3921
TechTrader
DeltakerKongsberg Automative er en populær aksje. KOA har nå vært gjennom en større snuoperasjon, og for at dette skal være et interessant investeringscase bør det fundamentale stemme. For dette er ikke første gang KOA har hatt en snuoperasjon.
Spesielt interessant er det å se på veksten selskapet har hatt i inntekten siste årene og driftsmarginen. Vi ser bort fra 2020 når det kommer til gjennomsnitt for vekst i Operating Earnings og gjennomsnitt for Operating Margin. Tallene fra 2015 til Q3 ‘20 er som følger:
Her ser vi at den gjennomsnittlige veksten i inntekt fra 2015 tom 2019 er 3,37 %. Operating Margin eller driftsmarginen er derimot i snitt 3,57. Her må vi legge til at selskapet gjennomgikk en restrukturering i 2015, og hadde som mål å ha en driftsmargin på 8 % i 2019.
La oss igjen se bort fra 2020. Selskapet har opplyst at de aldri har hatt en sterkere ordrebok før Q1, så dermed kan vi for enkelhets skyld bygge på antagelsen om at 2021 blir som 2019 med et tillegg for gjennomsnittlig vekst i Operating Revenue. Vi lager også et optimistisk case hvor veksten i Operating Earnings er som gjennomsnittet, mens Operating Margin er 8 % som har vært selskapets tidligere mål (For 2019).
Operating Profit, eller EBIT, kan brukes til å beregne EV/EBIT. Enterprise Value finner vi ved å legge sammen market cap og gjeld, for så å trekke fra cash og cash equivalents for selskapet.
Med en aksjekurs på 0,3150 er market cap 3 190 210 000 kr. Gjort om til EUR har vi 309 186 300. Total gjeld er 367 300 000 EUR. Cash og cash equivalents er pt Q3 ‘20 70 800 000 EUR. Enterprise Value er da 605 686 300 EUR.
EV/EBIT i base case er da drøye 14, mens det i det optimistiske caset er ca 6. En EV/EBIT under 10 er ikke veldig høyt, men her er det viktig å huske på at dette er det optimistiske caset, hvor selskapet har god vekst i Operating Earnings og klarer en Operating Margin på 8 %. Den høyeste driftsmarginen selskapet har klart i den perioden vi har gått gjennom er på 5,38 % i 2019. Altså ser selskapet ganske høyt priset ut, gitt at selskapet ikke har bevist at restruktureringen virkelig vil fungere.
Siden oktober 2020 har KOA aksjen trendet oppover og i denne perioden, og før dette, har 7-dagerssnittet vært en viktig støtte og motstand. Gjennomsnittet har blitt testet flere ganger som støtte, men nå ha kursen brutt ned gjennom denne. Når det gjelder den tekniske trendkanalen har kursen også falt ned gjennom gulvet på denne. Ennå har vi ikke fått et etablert brudd på hverken gjennomsnitt eller trendkanal, men det mangler kun et candlestick på gjennomsnittet og to på trendkanalen før vi har dette. Bruddet ned gjennom gjennomsnitt og trendkanal kom også på stort volum.
Når det kommer til de tekniske indikatorene har MACD gitt et salgssignal ved at det korte gjennomsnittet har butt ned gjennom det lange gjennomsnittet. Videre kan vi se at RSI har hatt en positiv tendens som fulgte aksjekursen oppover i trenden. RSI har nå brutt ned gjennom denne støtten.
De tekniske signalene som aksjekursen er i ferd med å gi signaliserer at aksjen sannsynligvis kommer til å endre retning på trenden fremover. Med støttenivåene aksjen har er det muligheter for at kursen kommer til å bevege seg sidelengs.
Oppsummert må vi kunne si at dette ikke er en aksje som frister veldig. Selskapet har vært gjennom restrukturering tidligere, og målet om driftsmargin på 8 % i 2019 klarte de ikke. 2020 har vært et vanskelig år, og det tar tid å hente dette inn igjen. Rent fundamentalt er nok aksjen høyt priset. Rent teknisk ser det heller ikke lovende ut på kort sikt.
Når selskapet legger frem rapport for Q1 ’21 kan kanskje ting se annerledes ut, beviser selskapet at de leverer kan det kanskje være en oppside. Men, som nevnt, dette selskapet har en del å bevise.
- ForfatterInnlegg
- Du må være innlogget for å svare på dette emnet.