Meny Lukk

Løft for Orkla

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3740
  TechTrader
  Deltaker

  orkla aksjen tekniske analyser kursmål

  Orkla aksjen er inne i en stigende trend, men har beveget seg flatt siden slutten av 2019. Innenfor den stigende regresjonstrenden har aksjekursen testet både tak og gulv ved flere anledninger. Gjennomsnittslinjen har også vært testet flere ganger. I den samme perioden har 25-dagssnittet vært en godt fungerende støtte/motstand for indikering av sekundærtrender, mens 200-dagerssnittet viser den langsiktige trenden. 200-dagerssnittet har blitt testet flere ganger, men vi har ikke fått noe etablert brudd på denne, og det viser at den langsiktig stigende trenden er intakt.

  Aksjekursen toppet ut i slutten av september ’20 på 95 kr. Mot slutten av oktober testet aksjekursen 25-dagerssnittet og støtten fra toppen som ble dannet desember ’19 på 91,40 kr. Kursen har falt gjennom begge disse nivåene og videre for å teste 200-dagerssnittet.

  I begynnelsen av desember fikk vi et kjøpssignal fra MACD på et nivå som er tilsvarende nivået vi hadde når kursen bunnet ut i begynnelsen av Covid19 perioden. Kursen har enda ikke løftet seg kraftig, men nå ser det ut til at ting kan begynne å skje. 25-dagerssnittet er i dag på 87,02 kr, mens aksjekursen er på 87,18 kr. Altså kan vi få et brudd på 25-dagerssnittet, noe som igjen kan bety at vi får en stigende sekundærtrend innenfor den langsiktige stigende regresjonstrenden.

  Innenfor den langsiktige trenden vil gjennomsnittlinjen som i dag er ved 93 kr være en motstand. Videre vil vi ha motstand fra tidligere topper ved 95 kr og 96,86 kr. Det er også muligheter for at trendtaket skal testes, noe som gir et kursmål for Orkla aksjen på oversiden av 100 kr.

  Rent teknisk ser Orkla aksjen lovende ut.

  Fundamentalt sett er det heller ikke gæli ut. Aksjen trader i dag på 19,31 i P/E, noe som er lavt om vi ser på historisk utvikling i P/E. P/E toppet ut på 27,69 i desember ’19. Aksjen har også en utbytteyield på 3,02 %.

  #3833
  TechTrader
  Deltaker

  orkla ork aksjen aksje kursmål tekniske analyser forum

  Orkla er kjent for å være en aksje som kan være litt treg, og den har ikke utviklet seg helt som forventet. Likevel ser det ikke mørkt ut. Den har riktignok korrigert noe ned, men dette har ført til at det er flere spennende ting som pågår, og som kan være med å bygge en oppside.

  MACD viser fortsatt en positiv tendens, og igjen nærmer denne seg 0-linjen. Et brudd på denne vil være et solid kjøpssignal. Men, langt mer spennende er det at vi nå får en positiv divergens mellom aksjekursen og RSI. I slutten av oktober og begynnelsen av november ble det dannet en lavere topp i både aksjekurs og RSI. Aksjekursen har satt en lavere topp etter dette, noe som skjedde i slutten av desember. RSI på sin side satte en høyere topp.

  Får vi et etablert brudd på motstanden i chartet vil dette gi et kjøpssignal som er viktig. Vi vil da kunne vente å teste motstand fra 25-dagerssnitt, og motstanden rundt 87,70 kr i første omgang. Deretter venter motstanden rundt 91,40 kr, og på kort sikt er det nok dette som vil være et kursmål for Orkla aksjen, gitt at vi får bruddet på den fallende motstanden fra de lavere toppene i chartet.

  DNB har også Orkla inne på sin liste over aksjetips.

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.