Meny Lukk

Løft fra NEL sekundærtrend

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3051
  TechTrader
  Deltaker

  nel aksjen tekniske analyser kursmål kjøpsanbefaling aksjetips anbefalte aksjer

  På mellomlang til lang sikt har NEL aksjen vært i en mellomlang stigende trend som strekker seg tilbake til mars (Og selvsagt lengre enn dette også). Både trendtaket og trendgulvet har blitt testet flere ganger. Dette har dannet mer kortsiktige sekundærtrender som følge av at aksjen har hatt perioder med konsolidering og svakt fallende tendens, og perioder med relativt rask oppgang i kursen.

  Den første konsolideringen vi kan se i chartet startet i februar 2020. Her ble det dannet lavere topper i både aksjekurs og RSI. Først i slutten av mai brøt RSI gjennom motstanden fra de lavere toppene som hadde blitt dannet. Det ble også dannet høyer bunner i aksjekursen hvor gulvet i hovedtrenden tok i mot. Dette skjedde etter at vi hadde fått et kjøpsignal fra de glidende gjennomsnittene hvor 7-dagers brøt opp gjennom 15-dagers. Deretter fikk vi et brudd hvor aksjekursen brøt opp gjennom motstanden fra taket i den sekundære trenden.

  Den andre sekundær trenden var relativt smal og hadde rask stigningstakt. Taket i den mellomlange hovedtrenden ble testet og kursen falt tilbake til gulvet i sekundærtrenden. Deretter ble taket i hovedtrenden testet igjen.

  Derfra har aksjen igjen beveget seg inn i en svakt fallende og konsoliderende sekundærtrend. Gulvet og taket i denne har blitt testet flere ganger. De to siste bunnene i sekundærtrenden har blitt dannet på høyere nivå. Her er det gulvet i hovedtrenden som har tatt i mot. RSI har også brutt opp gjennom motstanden fra de lavere toppene. Videre har 7-dagers brutt opp gjennom 15-dagers.

  Chartet i dag har flere fellestrekk med chartet slik det så ut i slutten av mai hvor vi fikk en stigende sekundærtrend.

  • RSI har brutt ut av motstand fra lavere topper
  • 7-dagers har brutt opp gjennom 15-dagers
  • Høyere bunner hvor gulvet i hovedtrend er gjeldende

  Dette kan åpne for at vi får en etablert stigende sekundærtrend hvor NEL kursen skal teste taket i hovedtrenden. Det kan bety en oppside på 6 kr + for NEL aksjen.

  Som en bonus kan vi se at det har blitt dannet en triangelformasjon fra september frem til i dag. Her har vi fått en motstand fra taket i sekundærtrenden og gulvet i hovedtrenden. Kursmålet for denne formasjonen er potensielt 5 kr høyere enn dagens kurs.

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.