Meny Lukk

NRGU – olja lyn?

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3978
  TechTrader
  Deltaker

  nrgu etn olje gearing belåning anbefalt etn

  Olje er langt fra populært å investere i for tiden. Det gir billige oljeaksjer siden de aller fleste i dag har fokus på grønne vekstaksjer. Likevel tror jeg oljeaksjer kan få mer oppmerksomhet i tiden fremover. Goldman Sachs har som tidligere nevnt et kursmål på $65 fatet innen sommeren. Her er det spesielt gjenåpning av samfunnet som kan drive oljeprisen. Oljeaksjer sykliske aksjer ved at de i stor grad vil følge den generelle økonomiske veksten, og økt økonomisk vekst vil føre til større etterspørsel etter energi. Og, inntil videre er det olje som er den viktigste energikilden. Solceller og vindkraft ligger et godt stykke inn i fremtiden.

  NRGU er en ETN eller Equity Traded Note som skal tracke Solactive MicroSectors US Big Oil Index, i tillegg er det en innebygd gearing på 3x, slik at NRGU gir tilnærmet 3x avkastningen i indeksen. Indeksen består av de 10 amerikanske oljeselskapene som har størst market cap. Selskapene med gjennomsnittlig fra MarketWatch kursmål ser du her:

  oljeselskaper i NRGU etn kursmål anbefalinger meglerhus aksjeforum

  Når oljekursen virkelig begynner å tikke oppover er det også stor sannsynlighet for at analytikerne også kommer til å oppjustere sine kursmål. Uansett, slik det er i dag er det en forventet oppside på i snitt 6 % for selskapene som er en del av NRGU ETN. Med gearing kan det gi en potensiell oppside på 18 %.

  Ser vi på det tekniske bildet er NRGU ETN inne i en stigende trend som begynte i november. I denne trenden har tak og gulv blitt testet, og vi kan også se at gjennomsnittslinjen har vært en viktig støtte. I dag er kursen på oversiden av dette nivået. Det kan bety at kursen er delvis overkjøpt, men slik vi ser det, er det nok større sjanse for at taket i trendkanalen skal testes siden gulvet i trendkanalen ble testet for kort tid siden.

  Etter testen av gulvet fikk vi et kjøpssignal fra MACD, og generelt ser denne tekniske indikatoren sterk ut. Det samme kan vi si om RSI. Det har blitt dannet høyere bunner, noe som indikerer at dette er en sterk stigende trend. Vi har også brukt Accumulation/Distribution Indicator i denne tekniske analysen. Dette er en momentumindikator som brukes til å undersøke styrke i trender. Dersom A/D indikatoren beveger seg i samme retning som kursen kan vi si at det er en sterk trend. Er det derimot divergens er det fare på ferde. Denne indikatoren viser samme utvikling som kursen på ETN, noe som også er med å styrke inntrykket av at dette er en solid oppgangstrend, og at videre utvikling innenfor denne kan ventes.

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.