Meny Lukk

OSEBX i 1100

Viser 4 innlegg - 1 til 4 (av totalt 4)
  • Forfatter
    Innlegg
  • #3499
    TechTrader
    Deltaker

    OSEBX i 1000 Oslo Børs 1000 poeng tekniske analyser forum anbefalinger kursmål

    OSBX bunnet ut i begynnelsen av oktober 2011 ved ca 320 poeng, kun to uker etter vi hadde fått et death cross fra 50-dagerssnitt og 200-dagerssnitt. I midten av februar 2012 fikk vi et golden cross som gav oss en stigende trend frem til slutten av januar 2012 hvor vi igjen fikk et death cross. Omtrent to uker senere bunnet indeksen ut på 513 poeng. Golden cross kom så tidlig i juni, og denne stigende trenden fortsatte til Corona krasjet børsen. Her fikk vi et death cross i slutten av mars, kun et par dager etter børsen hadde bunnet ut ved 605 poeng. Golden cross fikk vi i midten av oktober.

    Innenfor tekniske analyse er death cross et signal om at den lange stigende trenden er brutt og at vi er på vei inn i bear terreng. Men, det har tydeligvis ikke vært slik på Oslo Børs i perioden vi har undersøkt. Her har death cross vært et utmerket kjøpssignal, og det samme kan vi forsåvidt si om golden cross. Nå skal det legges til at vi fikk et death cross i august 2008. Frem til vi fikk et golden cross i november 2009 falt børsen omtrent 25 %, og på det meste var indeksen ned nesten 55 %.

    Uansett, i perioden vi ser på nå, fra oktober 2011 til i dag har vi en langsiktig stigende regresjonstrend. Innenfor denne trenden ser vi at gjennomsnittslinjen har vært et veldig viktig støtte og motstandsnivå. Taket og gulvet i trendkanalen har kun vært testet noen få ganger. I startperioden med Corona falt indeksen kraftig og gikk langt ut av trend, men den hentet seg raskt inn. Fra denne bunnen har vi også en mellomlang regresjonstrend. Indeksen i dag er på oversiden av gjennomsnittslinjen i mellomlang trend, samtidig som den er på gjennomsnittslinjen i den lange regresjonstrenden. Altså ser det ikke ut til at indeksen skal være veldig overkjøpt på hverken lang eller mellomlang sikt.

    oslo børs indeksen kursmål 2021 1100 poeng.png

    På kortere sikt ser chartet for Oslo Børs veldig spennende ut. Det er forholdsvis tøff motstand ved 948 poeng fra tidligere topper. Dette nivået har vi testet og kursen reagerer noe tilbake fra dette. Parabolic SAR har også dannet bearsignaler. MACD er også i ferd med å gi et salgssignal. Likevel, vi tror at det ikke er noe poeng å bli veldig negativ av dette. Ser vi på indeksutviklingen siden bunnen i mars i forhold til utviklingen i RSI ser vi det har blitt dannet høyere bunner og høyere topper, noe som viser at dette er en sunn og sterk stigende trend.

    Men, det som er mest spennende er at vi har en flaggformasjon. Denne har vi også fått et etablert brudd ut av. Potensialet fra denne typen formasjon kan være konservativt, som er avstanden mellom støtte og motstandsnivå, eller optimistisk. I det siste tilfellet er det avstanden mellom nederste punkt på flaggstangen og motstanden i taket av formasjonen som gir kursmål. Er vi konservative gir formasjonen et kursmål på 960 poeng. Legger vi det optimistiske kursmålet til grunn skal indeksen i 1100. Slik vi ser det er dette absolutt mulig. Taket i den langsiktige trendkanalen ligger i dag ved ca 1050 poeng, så 1100 i løpet av 2021 er innenfor rekkevidde.

    #3763
    TechTrader
    Deltaker

    osebx indeksen teknisk analyse kursmål 2021 aksjeforum

    Siden forrige tekniske analyse av OSEBX indeksen har det tikket oppover. Indeksen har fått et etablert brudd på motstanden fra tidligere topp rundt 948. I dag er kursen inne i den overkjøpte delen av den lengre stigende regresjonstrenden, mens den er i den oversolgte delen i sekundærtrenden. Summen av dette er smått negativt siden primærtrenden veier mer enn sekundærtrenden.

    MACD er igjen positiv etter å ha gitt et salgssignal i begynnelsen av desember. Begge gjennomsnittene beveger seg på forholdsvis høye nivåer rundt 15. Gjennomsnittene har vært på dette nivået en gang tidligere siden vi fikk den stigende trenden i mars 2020. Når MACD så gav et salgssignal falt indeksen rundt 7 % og ned til nivået hvor vi hadde 25-dagers gjennomsnitt.

    Forskjellen den gang var at indeksen hadde brutt ut gjennom taket i den stigende regresjonstrenden. Nå ligger den derimot i midten av den overkjøpte delen av trenden.

    Bunnene i RSI chartet er stigende og samsvarer godt med bunnene i indekschartet. Men, på kort sikt er det dannet lavere topper i RSI, samtidig som vi har høyere topper på indeksen. Denne divergensen er et negativt signal.

    I alt er det et par negative signaler for OSEBX, men slik vi ser det er det mer sannsynlig med en utflatning enn et kraftig fall. Støtten fra tidligere topper er rundt det samme nivået som gjennomsnittslinjen i regresjonstrenden, og dette skal gi sterk støtte. Under dette har vi 25-dagers gjennomsnitt som også er en viktig støtte.

    Summert vil nok buy the dip være en bedre tilnærming til børsen. Altså at man ikke er 100 % investert i aksjer, men har litt penger på kontoen som kan brukes til å plukke opp aksjer som kan tenkes å stige på sikt.

    #4643
    Handelsmannen
    Deltaker

    oslo børs anbefalinger tips kursmål tekniske analyser indeks

    Nå har vi fått en omvendt hode skulder formasjon i chartet. Potensialet fra den skal kunne sende OSEBX indeksen opp mot 1050 poeng, det er vel der vi har taket i trendkanalen også. Da er ikke 1100 langt unna. Kanskje du må oppjustere kursmålet til 1200? Vi er tross alt bare i februar. Eller ser du for deg at det kan bli volatilt fremover?

    #4709
    TechTrader
    Deltaker

    s&p 500 price/earnings pe p/e yield kurve

    Børsene er jo høyt priset. P/E for S&P500 er på 39,78, noe som kun har skjedd i 2000 og 2008, og de fleste husker jo hva som skjedde da. Apple, Microsoft, Amazon, Facebook, Google/Alphabet og Tesla utgjør en stor del av S&P500. For eksempel er Tesla med en P/E på 1242,92 vektet med 1,8 % i indeksen. I Norge har vi jo sett at vekstaksjer faller tilbake, noe som er å forvente med en stigende rente. Stigende rente fører jo til at det blir dyrere å finansiere vekst.

    Samtidig ligger VIX også høyt sammenlignet med historiske priser. Det betyr at det er ganske høy forventning om volatilitet i markedet fremover. Slik jeg ser det kan vekstaksjer stå ovenfor en korreksjon som kan dra med seg andre aksjer, og når vi kommer ut på andre siden tror jeg at verdiaksjer kan komme til å gjøre det bedre enn vekstaksjene. Verdiaksjer har underperformet i mer enn 20 år, og det er muligheter for at en stigende rente kan endre på dette.

Viser 4 innlegg - 1 til 4 (av totalt 4)
  • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.