Meny Lukk

Triangelformasjon i WSTEP chartet

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3253
  TechTrader
  Deltaker

  wstep webstep aksjen kursmål teknisk analyse analyser forum kjøpsanbefaling

  Webstep har en utbytteyield på 6,60 % (noe som er veldig bra for norske aksjer, og enda bedre for IT-aksjer) og trades med en P/E på på 17,9. Til sammenligning omsettes Bouvet med en utbytteyield på 4,25 % og en P/E på 28,32. Itera yielder 1,43 %, mens P/E er 21,42. Altså ser Webstep ut som det beste alternativet om vi ser på utbytte og Price/Earnings. Aksjen gir bedre utbytte og er lavere priset.

  Aksjen har i lengre tid beveget seg i en sidelengs og så svakt fallende trend. I forbindelse med Covid-19 falt aksjen kraftig sammen med resten av markedet. Siden begynnelsen av mars har derimot Webstep aksjen beveget seg i en stigende trend. Dette er en regresjonstrend og gulvet har ikke vært testet mer enn en enkelt gang. Derimot har taket vært testet flere ganger. Gjennomsnittslinjen har også vært et viktig støtte- og motstandsnivå. Kursen har nylig testet denne og falt noe tilbake. Nå er igjen kursen på vei mot dette nivået, slik det ser ut fra tidligere tester skal det være sannsynlig at vi får et brudd opp.

  I denne stigende trenden kan vi se at 50-dagerssnittet har vært en viktig motstand. Fra mai til juli har dette nivået blitt testet flere ganger. Fra september og frem til november har støtten i 50-dagerssnittet blitt testet. Igjen har nivået vist styrke.

  Siden september har det også blitt dannet lavere topper og tilnærmet like bunner slik at vi har fått en triangelformasjon. Aksjekursen for Webstep aksjen har testet denne over en kortere periode og beveger seg nå på oversiden av denne. En test av støtten på 22,60 kr kan nok ventes. Denne triangelformasjonen antyder et kurspotensiale på 27 kr.

  MACD ga et kjøpssignal tidlig i november ved at det korte gjennomsnittet gikk over det lange gjennomsnittet. I perioden etter dette har vi også fått et kjøpssignal når gjennomsnittene har gått over 0-linjen.

  RSI har dannet høyere topper siden mars, noe som viser en positiv tendens. Siden september har det også blitt dannet lavere topper som samsvarer godt med triangelformasjonen i chartet. Her er vi i ferd med å få et brudd opp, noe som vil være enda et kjøpssignal.

  Når vi Webstep kursmål på 27 kr har vi en oppside på ca 17,4 % fra dagens nivå. Eventuell stop/loss kan settes ved 50-dagerssnittet. Pt er dette ved 21,50 kr, noe som kan gi en nedside på 6,5 %. Det er ikke verdens beste risk/reward, men gitt at Webstep aksjen beveger seg innenfor en stigende trend, det har blitt dannet en triangelformasjon, og at vi har gode tendenser i RSI og MACD ser det greit ut. På toppen kommer lav multippelprising og bra utbytteyield.

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.