Meny Lukk

Viser Vestas Wind Systems vei ut av korreksjonen?

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #3935
  TechTrader
  Deltaker

  vestas wind systems aksjen aktie forum teknisk analyse anbefaling kursmål

  De siste par ukene har fått mange investorer til å svette litt ekstra. Spesielt de som sitter tungt vektet med grønne aksjer. At det kom en korreksjon er på ingen måte overraskende. Vi snakker tross alt om selskaper som er mer enn friskt priset. Noe som gjør det vrient å lage tekniske analyser av de grønne aksjene er at mange av disse ble børsnoterte i løpet av 2020. Dermed er det lite historikk å gå igjennom.

  Et unntak er Vestas Wind Systems som har drevet med vindkraft siden 1979. Så langt skal vi riktignok ikke gå tilbake. Vi holder oss til de to-tre siste månedene, men vi må nevne at gjennomsnittlig P/E for VWS aksjen ligger rundt 20 om vi ser på de siste fem årene. I dag trader aksjen med en P/E på 73 etter å ha toppet ut på 85.

  Siden slutten av desember 2020 har aksjekursen til Vestas Wind Systems testet den psykologiske motstanden rundt 1500 kr. I denne perioden brøt også aksjen ut av taket i den stigende trendkanalen som begynte i mars 2020. Aksjen viste først en sterk utvikling ved å sette en høyere topp etter brutt ut av trendtaket. Aksjekursen falt så tilbake til trendkanalen hvor det ble dannet en lavere topp, og vi fikk en hode/skulder formasjon. Potensialet fra denne tekniske formasjonen signaliserer at aksjekursen skal kunne falle ned til 1281 kr, hvor vi også har gulvet i trendkanalen.

  MACD har gitt et salgssignal, og det korte gjennomsnittet holder ganske høy fallhastighet om 0-linjen. Samtidig har RSI også brutt ned gjennom støtten, noe som viser at det kan være mer nedgang eller korrigering i vente.

  Potensialet fra hode/skulder formasjonen er i ferd med å bli tatt ut. Kursmålet på kort sikt for Vestas Wind Systems aksjen er som nevnt rundt 1281 kr hvor vi også har gulvet i trendkanalen. Dette skal være en sterk støtte, og det er gode muligheter for at kursen kan reagere opp fra dette nivået igjen. Altså kan dette være et bra nivå for å kjøpe seg inn i aksjen.

  Vi mistenker at dersom dette skjer, så er det også gode muligheter for at korreksjonen for de grønne aksjene er over.

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.