Meny Lukk

VIX gir salgssignal for S&P 500

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #4318
  TechTrader
  Deltaker

  vix indeks teknisk analyse s&p500

  VIX indeksen er ofte omtalt som fryktindeksen siden denne viser forventet volatilitet på S&P 500 indeksen de neste 30 dagene. Mange, og spesielt de som bruker en kontrær tradingstrategi, det vil si, forsøke å kjøpe på bunn og selge på topp, bruker VIX indeksen for å time inngang og utgang. Men, dette er et problem. Det er nemlig like vanskelig å forutsi bevegelsene til VIX indeksen som det er å forutsi bevegelsene til en aksje eller indeks.

  Noe som derimot fungerer bra er å gå ut fra aksjemarkedet, altså ha overvekt med cash når forventet volatilitet stiger. I artikkelen Volatility Managed Portfolios har Alan Moreira gått gjennom data fra 1926 til 2015. Og, han har også fulgt markedet siden den gang og fulgt strategien. Under krasjet i mars 2020 ville man ved å ha brukt denne strategien kun fått et tap på 10 %, mens indeksen falt 34 %.

  Moreira sier at en av grunnene til at denne strategien fungerer er at økning i VIX indeksen kommer over kortere perioder og ikke tilfeldig. I periodene hvor VIX indeks har høy verdi gir aksjer normalt en lav avkastning. Altså bør en gå ut av aksjemarkedet når VIX viser tegn til å stige. Artikkelen viser at det er på tide å selge når VIX har en verdi som er høyere enn for de siste 30 dagene.

  I chartet ovenfor har jeg flikket litt på strategien. Candle sticks viser VIX indeksen, mens den orasje linjen viser SPY som er en ETF som følger S&P 500 indeksen. Videre har vi blå linje som viser 30 dagers gjennomsnitt for VIX, og grønn og brun som er Bollinger Bands for VIX indeksen. De blå pilene viser når 30 dagers gjennomsnitt og 20 dagers gjennomsnitt i Bollinger Bands har gitt kjøpssignal for VIX, som altså er et salgssignal for S&P 500.

  Nå er den brune linjen (20 dagers gjennomsnitt i Bollinger Bands) i ferd med å bryte opp gjennom den blå linjen for 30 dagers gjennomsnitt. Altså er vi i ferd med å få et nytt salgssignal for S&P 500 indeksen. Det betyr at vi kan stå foran en volatil uke på børsen.

  Strategien til Moreira har en svakhet slik jeg ser det, og det er at kjøpssignal for S&P 500 blir gitt sent. Dette gjelder spesielt ved korreksjoner av en viss størrelse. Ut i fra det jeg har sett i de historiske chartene har MACD på VIX indeksen vært brukbar. Når denne gir et salgssignal for VIX etter et større fall på børsen kan det absolutt være på tide å laste opp med aksjer igjen.

  Om vi står foran et større fall nå er usikkert, men som nevnt har vi fått et kjøpssignal for VIX indeksen som igjen er et salgssignal for S&P 500 indeksen. Videre er det en hel del usikkerhet som følge at situasjonen i Gamestop og de andre aksjene som opplever shortskvis. Vi har også sett at det har blitt tatt ut en del penger fra de større selskapene i S&P 500 indeksen, som Google, Apple, Facebook, mv.

  Slik jeg ser det er det derfor muligheter for fortsatt uro på børsen frem til situasjonen rundt de shortede aksjene har blitt avklart.

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.