Meny Lukk

Å bruke dedikerte tradingplattformer fremfor å handle aksjer i nettbanken kan gi deg mange potensielle fordeler.

Tradingplattformer

Det finnes mange ulike tradingplattformer, og de kan være veldig ulike, både når det gjelder design og hvilke verktøy du får tilgang til. Fremfor å bruke mye tid på teste de forskjellige kan du lese tester for å raskt finne frem til den som passer best for deg.

Vurdering av tradingplattformer

I våre vurderinger av de forskjellige tradingplattformene går vi grundig til verks. Vi bruker lang tid på hver test, både for å få testet dem ut når det gjelder teknisk analyse, men også med praktisk trading på nett.

Oversikt over tradingplattformer

TradingView vurdering anmeldelse realtidskurser teknisk analyse verktøy
erfaringer skatt svindel skilling trading cfd ctrader metatrader krypto aksjer kurtasje
erfaring svindel pepperstone trygt kurtasje skatt trade trading
Nordnet vurdering anmeldelse trading aksjeforum
eToro vurdering etoro norge etoro erfaringer

Finansielle instrumenter

Mange tradere trenger ikke tilgang til aksjer. Ofte trades det nemlig CFD. CFD kan ha mange potensielle fordeler. Ofte er prisen på kjøp og salg lavere enn ved tradisjonell aksjehandel. Videre gir CFD deg tilgang til et bredt utvalg av instrumenter som aksjer, indekser, råvarer og valuta. I tillegg har markedsplassene som tilbyr CFD et stort utvalg av aksje CFD fra børser over hele verden. Det betyr at du ikke lenger er låst til aksjene på Oslo Børs.

 • Aksjer
 • CFD
 • ETF
 • Fond
 • Indekser
 • Opsjoner
 • Råvarer
 • Valuta
 • Warrants

Gearing, shorting og automatiske ordre

Mange tradere foretrekker å bruke belåning eller gearing når de trader. Motivasjonen bak gearing er å øke potensiell avkastning. Hvor mye du kan geare dine posisjoner avhenger av hvilke instrumenter du kjøper. Jo høyere risikoen er, jo mindre kan du geare dine posisjoner. I våre tester finner du full oversikt over hvor mye du kan geare posisjonene din når du bruker en gitt tradingplattform.

Det kan oppstå gode muligheter til å prøve å tjene penger på et fallende marked dersom du har tilgang til shorthandel. I tillegg kan shorting brukes til å balansere porteføljen din, og bidra til en bedre risikoprofil.

Tradere må bruke en strategi, og ha planen klar for hva som skal gjøres dersom kursen faller eller når kursmålet. Dette kan løses ved å bruke stop/loss ordre. En god tradingplattform må tilby deg å sette opp automatiske ordre som selger posisjonen din dersom kursen faller eller tar gevinst når kursmålet er nådd.

 • Stop/loss
 • Trailing stop/loss
 • Take profit

Teknisk analyse

Samtlige tradingplattformer lar deg lage tekniske analyser, men det er stor forskjell på kvaliteten til analyseprogrammene. Det er ikke nok at du bare kan tegne inn enkle trender og tekniske støtte- eller motstandsområder. Du må ha muligheten til å tegne inn formasjone og bruke forskjellige tekniske indikatorer som RSI, WMA og Bollinger Bands.

 • Støtte/motstand
 • Trender
 • Formasjoner
 • Indikatorer

Nyheter

Hver eneste uke slippes det mange tall og rapporter som kan gi store utslag i aksjekursene. For tradere er det viktig å vite når disse kommer, og da kan en oversikt over hvilke tall som slippes og når de slippes være til stor hjelp. Har du i tillegg nyhetsoppdateringer som gir deg disse tallene direkte i tradingplattformen sparer du mye tid ved at du ikke trenger lete rundt på nettet etter informasjonen.

 • Oversikt for tallslipp
 • Nyhetsoppdateringer

Registrering og brukervennlighet på tradingplattformer

Å registrere en tradingkonto for å få full tilgang til tradingplattformen er noe som må gå raskt og enkelt. I tillegg bør såkalt KYC bli gjennomført uten forsinkelser slik at du kan sette inn og ta ut penger fra tradingkontoen.

Designet av selve plattformen må også være slik at det er enkelt å finne frem til verktøyene eller informasjonen du leter etter. Det må også være enkelt å legge inn ordre, short og stop/loss ordre.

Trading app og software

Vi synes det er en fordel om det ikke trengs å lastes ned noe programvare. Vi liker godt tradingplattformer vi kan åpne i nettleseren. Dette gjør at vi ikke har mange programmer gående, noe som kan gjøre det tungvint å finne frem til akkurat programmet du skal åpne.

Når det gjelder trading på mobil foretrekker vi å ha en egen app for trading. Appen må selvsagt ha de samme funksjonene som plattformen for pc, men vi synes ikke det er så viktig å ha avanserte teknisk analyse programmer tilgjengelig. Men, det er viktig at vi kan åpne chartene som vi har tekniske analyser på.

Betalinger, lisens og sikkerhet

Det er en stor fordel om det er mulig å gjøre innskudd og uttak med forskjellige betalingsmetoder. Bankoverføring fungerer godt det, men det kan ta lang tid, både å sette inn og ta ut penger. Her kommer VISA og MasterCard inn som gode løsninger.

Det er utrolig viktig å sjekke hvilke lisenser utvikleren av tradingplattformen og markedplassen har før du begynner å trade. Aksjesnakk tester kun tradingplattformer fra markedsplasser som har tillatelse fra Finanstilsynet til å tilby trading til norske kunder.

Nettsiden og tradingplattformen må være sikret slik at det ikke er noen fare for at din informasjon skal kunne komme i hendene til uvedkommende, i tillegg er det viktig at du kan bruke 2-faktor autentisering på innlogging slik at ingen andre kan logge inn på din tradingkonto.

Kundeservice på tradingplattformer

Enkelte ganger kan det oppstå feil på tradingplattformer, og da er det viktig at du raskt kan få hjelp slik at du igjen har full tilgang til markedet igjen. Vi vet at noen tradere foretrekker å kunne kontakte support på chat, andre via mail, mens andre igjen foretrekker telefon. I våre tester av tradingplattformer har du full oversikt over hvilke alternativer som er tilgjengelig, og all kontaktinformasjon.